Inter wordt uit Italiaanse beker geknikkerd door Nederlands gekleurde goals van Bologna

AP

Brian Vesseur • 01:07, 21-12-2023 / Laatste Update: 21:28, 04-01-2024

Het bekerseizoen van Inter zit erop. Bologna was woensdagavond na verlenging met 2-1 te sterk in de Coppa Italia. De goals van de bezoekers waren Nederlands gekleurd: Sam Beukema scoorde en Joshua Zirkzee gaf 2 assists.

Davy Klaassen zal vooraf blij zijn geweest, want hij mocht vanaf minuut 1 opdraven in Milaan. Nadat er 74 minuten niet was gescoord, werd de Nederlandse middenvelder maar eens naar de kant gehaald. Nicolo Barella kwam voor hem in de plaats.

Belangrijke wissels

Bij Bologna werden er in de 85e minuut 2 belangrijke wissels gedaan. Sydney van Hooijdonk verliet het veld voor landgenoot Zirkzee, terwijl Dan Ndoye in het veld kwam voor Alexis Saelemaekers. Overigens was Oussama El Azzouzi - geboren in Veenendaal en 1-voudig international van Marokko - toen al in het veld gebracht.

Vlak na de aftrap voor het begin van de verlenging was het plots raak voor Inter. Carlos Augusto zorgde in de 92e minuut voor de 1-0, waardoor het San Siro eindelijk kon juichen. Maar Bologna bleek uiteindelijk over de langste adem te beschikken.

Zirkzee keer twee!

Beukema zorgde in de 112e minuut voor de gelijkmaker, na een assist van Zirkzee. De oud-spits van Bayern München gaf 4 minuten later ook de assist op de bevrijdende 2-1 van Ndoye.

De 1-1 van Beukema:

De 2-1 van Ndoye: