Inter zegt met Dumfries 'ciao' tegen Milan en bereikt Champions League-finale

Jeroen Rooseboom • 00:52, 17-05-2023 / Laatste Update: 07:29, 08-01-2024

Inter heeft zich met Denzel Dumfries in de basis geplaatst voor de finale van de Champions League. In de halve eindstrijd tegen stadsgenoot AC Milan werd het in de return 1-0, waardoor het in totaal op 3-0 kwam. Lautaro Martínez was de matchwinner voor de Nerazurri.

Milan moest na de heenwedstrijd (2-0-verlies) op zoek naar doelpunten en dat deed het dan ook. Brahim Díaz kreeg na 10 minuten een grote mogelijkheid, maar Inter-keeper André Onana redde knap. Ook aan de andere kant was het raak: Mike Maignan stond goed op te letten en voorkwam een 3-0-achterstand (in totaal) voor zijn ploeg.

Leão levensgevaarlijk

Het spel ging op en neer in de 1e helft: de van een blessure teruggekeerde Rafael Leão van Milan was gevaarlijk, maar ook Maignan aan de andere kant moest meerdere keren optreden om een nieuwe achterstand voor Il Rossoneri te voorkomen.

Tekst gaat door onder de video.

Er wilde de hele avond niet veel lukken bij Milan. Inter hield vrij gemakkelijk stand en maakte de wedstrijd vakkundig dood door constant te gaan liggen en te zeuren om kaarten bij de scheidsrechter.

Goal!

In de 74e minuut was het helemaal gedaan voor de ploeg van trainer Stefano Piolo. Lautaro Martínez klopte de tot dan toe prima keepende Maignan in de korte hoek, al kreeg hij ook alle ruimte van de Milan-verdediging. Toen wist het hele stadion het zeker: Inter gaat naar de finale in Istanboel.

Daarna werd het duel een beetje onvriendelijk. Milan-verdediger Fikayo Tomori maakte een keiharde overtreding, maar werd gespaard door arbiter Thurpin. Hij haalde met geel het einde van de wedstrijd. Gescoord werd er niet meer, de wedstrijd eindigde in 1-0.

Inter mag op 10 juni aantreden in Istanboel voor de Champions League-finale!