Invaller Justin Kluivert blameert zich met Valencia tegen Cádiz, Elche verliest weer

Eimert Pruis • 00:22, 07-01-2023 / Laatste Update: 06:50, 08-01-2024

Valencia heeft zich geblameerd tegen Cádiz. In Mestalla wonnen de bezoekers met 1-0. Justin Kluivert kwam na de rust in het veld en kon ook niet scoren tegen de geelblauwen die strijden tegen degradatie.

Rubén Alcaraz maakte in de 9e minuut de enige treffer van de wedstrijd.

Moriba of Kluivert?

Valencia-trainer Gennaro Gattuso had Kluivert deze keer op de bank gezet en kreeg daar al snel spijt van. Ilaix Moriba mocht in de rust in de kleedkamer blijven en Kluivert moest voor gevaar zorgen. Daar zorgde hij ook bij vlagen voor. Zo brak hij in de 58e minuut door in de 16 en ging naar de grond. Hij kreeg alleen niet de gewenste penalty.

Stand LaLiga

Valencia blijft zo 10e in LaLiga met 19 punten uit 16 duels. Cádiz heeft 15 punten en staat veilig 2 punten boven Espanyol en 3 punten boven Sevilla. Die 2 ploegen moeten dit weekend nog wel hun 16e wedstrijd spelen.

Elche begint 2e seizoenshelft weer met verlies

Stijf onderaan staat Elche. De club uit de provincie van Alicante speelde in het eigen imposante stadion vrijdagavond, maar konden weer geen punten pakken. Celta de Vigo ging er deze keer met de overwinning vandoor. Iago Aspas maakte de enige treffer (0-1).