Invallers helpen Utrecht langs VVV, waar Giakoumakis wel weer scoorde
i

ANP

Invallers helpen Utrecht langs VVV, waar Giakoumakis wel weer scoorde

admin • 17:41, 14-02-2021 / Laatste Update: 18:52, 08-01-2024

3 keer raakte FC Utrecht zondagmiddag de lat of de paal en Adam Maher miste nog even een strafschop. Veel pech dus, maar de Domstedelingen wonnen wel van VVV Venlo dankzij invallers Mimoun Mahi en Bart Ramselaar. Topscorer Georgios Giakoumakis pikte namens de Limburgers ook nog een doelpuntje mee: 3-1.

De eerste 2 minuten waren een aardige afspiegeling van de wedstrijd, met direct 3 grote gemiste kansen aan FC Utrecht-zijde. Adrián Dalmau (2x) en Sander van de Streek kwamen niet voorbij doelman Thorsten Kirschbaum, die in de uitwedstrijd van FC Utrecht in De Koel (1-1) ook al uitblonk.

Pingel gemist

VVV had in de omschakeling zomaar 1 of 2 keer kunnen toeslaan, maar eigenlijk was het een uur lang wachten op de 1-0 van de Utrechters. De ultieme kans kwam er via een strafschop, maar Kirschbaum stopte de inzet van Maher.

Wissels maken het verschil

Ter Avest raakte even later via Kirschbaum de lat, maar pas na een 3-dubbele wissel vlak na rust van trainer René Hake wist FC Utrecht het verschil te maken. Mimoun Mahi, Bart Ramselaar en Moussa Sylla vielen overtuigend in en dus was het niet voor niets dat zij degenen waren die een grote rol hadden in de overwinning van FC Utrecht. Mahi kopte na ruim een uur spelen een voorzet van Sylla via een verdediger achter Kirschbaum, tot grote opluchting van Hake die zijn ploeg al zo vaak zag worstelen met gemiste kansen.

Daarna raakte ook Gyrano Kerk de lat en schoot Maher na een fantastische individuele actie op de paal. Uiteindelijk was het Ramselaar die Kirschbaum wél klopte met een diagonaal schot, de beslissing in de wedstrijd.

Giakoumakis

Daarom was de benutte strafschop van topscorer Georgios Giakoumakis in de extra tijd – na een lange VAR-check – slechts voor de statistieken. Sterker nog, het laatste hoop op een Venloos punt werd in de omschakeling ontnomen door Mahi, die een voorzet van Ramselaar achter Kirschbaum schoof.