Iraanse ambassade reageert op zweepslagen-verhaal rond Cristiano Ronaldo: 'Zorgwekkend'
i

Getty Images

Iraanse ambassade reageert op zweepslagen-verhaal rond Cristiano Ronaldo: 'Zorgwekkend'

Marcel Roes • 20:45, 14-10-2023 / Laatste Update: 15:08, 05-01-2024

Het verhaal ging dat Cristiano Ronaldo in Iran was veroordeeld tot 99 zweepslagen. De Portugese superster had een fan ontmoet en toen heeft hij haar omhelsd en geknuffeld. Dat zou dan worden gezien als "overspel" in Iran, en da's heel strafbaar.

Maar dit verhaal blijkt, je voelde het misschien al aankomen, totale lariekoek. De Iraanse ambassade in Madrid heeft ontkend dat er wie dan ook is veroordeeld.

Statement

"We ontkennen dat er een veroordeling is geweest tegen welke internationale sporter dan ook in Iran", zo staat er in een statement. De Spaanse krant Marca neemt dat statement over.

"Cristiano Ronaldo was op 18 en 19 september in Iran om een wedstrijd te spelen. De mensen en autoriteiten hebben hem goed ontvangen. Zijn ontmoeting met Fatemeh Hamami werd geprezen door zowel de bevolking als de sportbestuurders van het land."

Israël en Palestina

Ook staat er: "Het is zorgwekkend dat de verspreiding van dit ongefundeerde verhaal, de misdaden tegen de mensheid en de oorloogsmisdaden tegen het Palestijnse volk kunnen overschaduwen."