Isac Lidberg maakt eind aan doelpuntendroogte en zorgt voor belangrijke zege van Utrecht

Yvo van Dorst • 19:43, 26-11-2023 / Laatste Update: 13:30, 08-01-2024

FC Utrecht is er zondag in geslaagd om de degradatiezone verder achter zich te laten. Door een 1-2-zege op Sparta Rotterdam blijft Utrecht wel op plek 16 in de Eredivisie, maar staat de ploeg nu 4 punten voor op Vitesse en FC Volendam. De vaak bekritiseerde Isac Lidberg maakte de winnende goal op Het Kasteel.

Al heel rap zorgde FC Utrecht voor de voorsprong in Rotterdam. Mats Seuntjens was de doelpuntenmaker voor de ploeg van Ron Jans. Utrecht bleef kansen krijgen op nog een extra goal, maar nog voor rust trok Sparta juist de stand gelijk. Camiel Neghli schoot namens de thuisploeg de 1-1 binnen.

Lidberg

Na rust was Sparta aan de winnende hand en kreeg de ploeg veel kansen. De winnende goal werd echter gemaakt door de bezoekers uit Utrecht. In de 2e helft sloeg Lidberg toe en scoorde hij voor het eerst in het shirt van Utrecht. De spits kreeg veel kritiek vanwege zijn gebrek aan goals, maar daar kwam nu dus verandering in.