Isco had fysiek conflict met Monchi bij Sevilla: 'Beveiligers moesten ons scheiden'
i

Getty Images

Isco had fysiek conflict met Monchi bij Sevilla: 'Beveiligers moesten ons scheiden'

Marcel Roes • 00:54, 19-07-2023 / Laatste Update: 11:12, 08-01-2024

De Spaanse voetballer Isco had in 2022 bij Sevilla een verbale en fysieke aanvaring met technisch directeur Monchi. Als gevolg daarvan werd in december 2022 zijn contract verscheurd.

Geruchten over die aanvaring waren al. Nu heeft de voormalig speler van Real Madrid tegenover Marca de details verteld.

Hij legt uit dat hij naar Sevilla kwam, omdat trainer Julen Lopetegui hem wilde hebben. Een basisplek leek een garantie. Maar de trainer werd op straat gezet en daarna zag het er slecht uit voor Isco.

Ondertussen had hij al opgevangen dat technisch manager Monchi het niet in hem zat zitten. "Ze belden mijn zaakwaarnemer op en vroegen hem om een nieuwe club voor me te zoeken. Zonder dat eerst met mij te bespreken."

Isco en Monchi

Hij stapte op Monchi af. Isco wilde helderheid. "Luister, ik weet niet precies wat er aan de hand is", zo zei hij tegen Monchi. "Waardeer je me wel of niet als speler? Wees eerlijk en dan lossen we dit op. Ik wil geen problemen maken."

Na dat gesprek zei Monchi tegen anderen binnen de club dat Isco wilde vertrekken. Zijn zaakwaarnemer en hij werden vervolgens elke dag gebeld, en onder druk gezet om te tekenen voor zijn exit.

Monchi valt aan

"Dus ik ging weer met Monchi praten", vertelt Isco. "Toen was er een beetje een aanvaring. Ik zei dat hij in de wereld van het voetbal de grootste bedrieger is die ik ooit heb ontmoet. Hij viel me aan. Hij pakte me bij mijn nek. De beveiligers moesten ons uit elkaar halen."