Ismael Saibari werd geselecteerd voor Marokko O23, maar traint nu mee met de grote jongens
i

Getty Images

Ismael Saibari werd geselecteerd voor Marokko O23, maar traint nu mee met de grote jongens

Brian Vesseur • 00:39, 21-09-2022 / Laatste Update: 01:19, 12-12-2023

Een lekker en onverwacht moment voor Ismael Saibari: de vleugelaanvaller traint mee met het Marokkaans elftal. De aanvaller van PSV werd opgeroepen voor Marokko onder 23, maar mag - net als 2 andere jongens - meetrainen met de grote namen. Het gaat om Benjamin Bouchouari van Saint-Étienne en de Bilal El Khannouss van KRC Genk.

De 21-jarige Saibari kon nogal voor veel landen uitkomen: "Ik heb Marokkaanse ouders en ben geboren in Spanje. Op mijn 6e verhuisden we naar België en nu speel ik in Nederland, om het nog wat internationaler te maken. De keuze voor Marokko heb ik met mijn hart gemaakt. Mijn ouders zijn van Marokkaanse afkomst en zijn daar geboren. Mijn hele familie woont er nog."

Spanje of België?

Hij had ook voor Spanje kunnen kiezen, maar daar hoorde hij niks van. Van België hoorde hij wél wat, maar aan dat land heeft hij meegedeeld dat hij voor Marokko kiest. Bondscoach Roberto Martinez gaf daarop aan dat de deur van het Belgisch elftal voor hem open bleef, zolang hij zijn debuut voor Marokko nog niet had gemaakt.

Dat debuut is dus opeens een stapje dichterbij gekomen, nu de PSV-sensatie meedoet met de grote jongens.