Italiaans international heeft gokverslaving: 'Hebben hem geprobeerd te helpen'
i

Pro Shots

Italiaans international heeft gokverslaving: 'Hebben hem geprobeerd te helpen'

Yvo van Dorst • 16:44, 16-10-2023 / Laatste Update: 22:07, 04-01-2024

Nicolo Fagioli heeft via zijn agent Giordano zijn gokverslaving toegegeven. De middenvelder ontwikkelde dat probleem al voor hij bij Juventus terecht kwam. Hij is de eerste van de 3 beschuldigde spelers die toegeeft dat hij een probleem heeft met gokken.

"Hij is verslaafd aan gokken en dat probleem had hij al voordat wij zijn zaakwaarnemers werden", vertelt Giordano tegenover La Repubblica. "Ondanks dat hebben wij hem niet laten vallen. We probeerden hem te helpen op elke mogelijke manier en sinds hij bij ons kantoor zit heeft hij zich als een voorbeeld gedragen."

Andere schuldigen

Ook Nicolo Zaniolo en Sandro Tonali worden beschuldigd van illegaal gokken. Zij deden nog geen bekentenis en bondscoach Luciano Spalletti staat daarom nog altijd achter ze. "Wij staan achter Tonali en Zaniolo, zoals we ook over een paar dagen nog achter ze zullen staan, als de schijnwerpers zijn gedoofd", vertelde Spalletti al na zijn persconferentie op vrijdag voor het duel met Malta. Voor de wedstrijd tegen Engeland dinsdag zijn de 2 er nog steeds niet bij.

Illegale app

Volgens de Italiaanse krant Il Messaggero zouden Tonali en Fagioli het zelfs samen over het gokken hebben gehad. Tonali zou aan Fagioli een app hebben doorgegeven, waar je op illegale wijze kon gokken. Daar heeft de middenvelder van Juventus gebruik van gemaakt, maar Tonali heeft daar nog geen bevestiging op gegeven.