Italiaanse media: '3 gouden punten voor Lazio tegen doelpuntenmachine Feyenoord'
i

ProShots

Italiaanse media: '3 gouden punten voor Lazio tegen doelpuntenmachine Feyenoord'

Joris Kaper • 12:18, 08-11-2023 / Laatste Update: 03:22, 07-01-2024

De media in Italië ogen tevreden na de 1-0-zege van Lazio Roma op Feyenoord. Dat de zege moeizaam tot stand kwam en Feyenoord beter was, zien ze ook wel, en daarom zijn de 3 punten voor Lazio des te belangrijker.

Ciro Immobile is na zijn winnende goal tegen Feyenoord de grote man voor de Italiaanse media. De spits maakte dinsdag zijn 200e doelpunt in het shirt van Lazio. En dat was hard nodig ook, aldus Lazio-coach Maurizio Sarri: "We hebben geleden en goed verdedigd tegen een tegenstander die momenteel een oorlogsmachine is."

Aangepast

Sarri had zich met Lazio bewust aangepast aan de Rotterdammers: "Dat was een keuze na de heenwedstrijd," aldus Sarri in Corriere dello Sport. "We kozen ervoor om weinig te jagen op de centrale verdedigers, omdat ze hun doelman goed gebruiken en dan een numerieke meerderheid hebben. We besloten ze op dat deel van het veld balbezit te geven, vooral na de voorsprong."

Coach Sarri tevreden

Sarri was zeer tevreden over de manier waarop zijn ploeg had verdedigd tegen Feyenoord. "We hebben weinig weggegeven. Op bepaalde momenten hebben we behoorlijk geleden tegen dit team. Het is een doelpuntenmachine en vanavond waren ze op stoom. Maar we hebben een prima prestatie geleverd. In de laatste 20 minuten hadden we ze zelfs nog meer pijn kunnen doen in de tegenaanval."

Provedel

De goal van Immobile maakte dinsdag het verschil in een wedstrijd waarin Feyenoord de betere was. De Rotterdammers scoorden echter niet tegen Lazio-doelman Ivan Provedel. "De ploeg van Sarri had alleen een goal van een spits nodig om een prima Feyenoord te verslaan. Dat deed er alles aan om de gelijkmaker te vinden, maar het moest buigen voor Provedel", zo schrijft La Stampa.

Bloed, zweet en tranen

"Met vastberadenheid, moed en lijden neemt Lazio 3 gouden punten mee naar huis", zo schrijft Il Messaggero. "De blauw-witten wonnen nipt en natuurlijk was het Immobile die de wedstrijd in het Olimpico besliste. De aanvoerder maakte zijn 200e doelpunt in het shirt van Lazio. De missie voor Sarri is volbracht"