Italiaanse media pakken weer uit na 'klinkende vernedering' van Ajax
i

Pro Shots

Italiaanse media pakken weer uit na 'klinkende vernedering' van Ajax

Joris Kaper • 13:30, 13-10-2022 / Laatste Update: 08:35, 12-12-2023

De Italiaanse media pakken hebben weer uitgepakt na de 4-2-zege van Napoli op Ajax. De Italiaanse ploeg scoorde in 2 wedstrijden maar liefst 10 keer tegen de Amsterdammers en dus konden de kranten in het land weer los over het vertoonde spel.

In de kranten is er grote bewondering voor het spel dat de ploeg van coach Luciano Spalletti dit seizoen laat zien. Napoli heeft al 9 overwinningen op een rij te pakken in alle competities. Tel daarbij het mooie veldspel en een hele hoop prachtige goals op, en nog eens 2 grote zeges op Ajax. Ook zijn de Napolitanen na 4 zeges al verzekerd van overwintering in de Champions League.

'Spirituele energie'

"Napoli zien en dan huilen, van ontroering over zoveel schoonheid." Zo beschrijft Il Corriere dello Sport het spel van Napoli momenteel. Voetbalcommentator Alessandro Barbano heeft het in het artikel over "voetbal van zo’n hoog niveau dat er spirituele energie vrijkomt. De stad die leeft met een ongeneeslijke nostalgie rond zijn idool, hervindt wat 30 jaar geleden verloren ging. Het Napoli van nu is de Maradona van toen, deze ploeg als geheel personifieert de mythe."

Geen excuus

Zo mooi als de kranten schrijven over Napoli, zo kritisch zijn ze over Ajax. Volgens La Gazzetta dello Sport mag de "ingrijpende renovatie van het elftal nooit een excuus zijn voor de vele fouten die in Napels zijn gemaakt, met de blunder van aanvoerder Daley Blind bij de 4-2 van Victor Osimhen als uitsmijter."

Houthakkers

Tuttosport heeft het over een 'klinkende vernedering' door Napoli: "De Nederlanders zijn afgeserveerd als een gelegenheidsteam van houthakkers uit Trentino, tijdens een oefenpotje in de voorbereiding op het seizoen."

Kritiek op Schreuder

Ook trainer Alfred Schreuder moet het flink ontgelden. Volgens La Gazzetta heeft de Ajax-coach niks van zijn fouten van een week eerder geleerd. En Tuttosport schrijft dat "de spelers natuurlijk bepalen wat er in het veld gebeurt, maar 10 tegengoals in 2 wedstrijden zijn de verantwoordelijkheid van de trainer." Il Corriere over Schreuder: "Hij heeft 2 lesjes totaalvoetbal meegekregen als huiswerk."

De Ajax-trainer krijgt van de kranten een dikke onvoldoende, net zoals vrijwel alle spelers. Alleen Davy Klaassen en Steven Bergwijn verdienden volgens hen een kleine voldoende.