Italiaanse media zwaar onder de indruk van Feyenoord: 'Lazio werd gedomineerd'
i

Getty Images

Italiaanse media zwaar onder de indruk van Feyenoord: 'Lazio werd gedomineerd'

Jeroen Rooseboom • 13:26, 26-10-2023 / Laatste Update: 23:05, 05-01-2024

De Italiaanse media zijn zowel geschrokken van het niveau van Lazio, als onder de indruk van Feyenoord. De Rotterdammers waren woensdagavond met 3-1 te sterk voor de Italianen en oogstten lof met hun optreden.

"Wat een lijden!", luidde de kop van La Gazzetta dello Sport. "Feyenoord nam in de 1e helft direct de leiding door goed teamspel en vastberadenheid. Het gevaar kwam vooral van Calvin Stengs en Igor Paixão, die bijna al hun duels van Adam Marusic en Elseid Hysaj wonnen. Op het middenveld was Feyenoord beter aan de bal dan Lazio. Feyenoord domineerde 80 minuten de wedstrijd en kreeg zelfs kansen om er meer dan 3 te maken."

Daarmee waren de lovende woorden van La Gazzetta nog niet op. "Feyenoord was heer en meester. Ze hebben de wedstrijd van begin af aan gedomineerd en speelden op hoog tempo. En op de momenten dat Feyenoord een adempauze moest nemen, verdedigde het zakelijk en gaf het weinig weg tegen Lazio."

Klein Lazio

La Stampa concludeerde dat Feyenoord vooral in de 1e helft oppermachtig was. "In Rotterdam kleurde de 1e helft vrijwel volledig rood-wit. Zowel qua spel als qua gecreëerde kansen. We kregen een klein Lazio te zien in de Kuip. Lazio leek ongeïnspireerd en vooral afgeleid."

Il Messaggero was vooral onder de indruk van Santiago Giménez. De Mexicaan scoorde 2 keer tijdens zijn Champions League-debuut. "Hij liet zijn dodelijke linkervoet weer zien. De Mexicaanse spits kreeg bij zijn wissel dan ook een staande ovatie van het publiek. Lazio werd 80 minuten lang door Feyenoord gedomineerd. Ze hebben enorm geleden en het lukte niet om de Nederlanders ongerust te maken."

Zalm en kaviaar

Corriere dello Sport sprak van ‘een pijnlijke nederlaag voor Lazio’. "Maurizio Sarri had om een brutale Lazio-ploeg gevraagd om te voorkomen dat ze opnieuw zouden falen in de Kuip. Maar ze hadden de verkeerde kleding aangetrokken voor dit feestje. In plaats van Sarri's advies op te volgen, kwamen ze in een net jasje met een stropdas zoals op een receptie met zalm en kaviaar."