Italiaanse politie vreest Feyenoord-supporters (die al niet welkom zijn): zet 1500 agenten in
i

Pro Shots

Italiaanse politie vreest Feyenoord-supporters (die al niet welkom zijn): zet 1500 agenten in

Pim Huberts • 18:33, 19-04-2023 / Laatste Update: 05:26, 12-12-2023

De Italiaanse politie heeft weinig vertrouwen in Feyenoord-supporters. AS Roma speelt donderdagavond in de kwartfinale van de Europa League, maar Rotterdammers zijn niet welkom in Rome. Toch worden er 1500 agenten ingezet.

Dat meldt het Italiaanse persbureau ANSA na een bijeenkomst van een comité voor openbare orde en veiligheid in Rome.

Verbod Feyenoorders

Waarom Feyenoorders niet welkom zijn? Burgemeester Roberto Gualtieri is de rellen in 2015 met aanhangers van de huidige koploper van de Eredivisie nog niet vergeten. Na zijn verbod besloot Feyenoord ook geen Italiaanse fans toe te laten bij de gewonnen thuiswedstrijd (1-0) van vorige week in de Kuip.

Controle

De Italiaanse politie controleert vanaf woensdag intensief op het vliegveld en centraal station van de hoofdstad. Ook staan er agenten rond de tolwegen van Rome. Er is een onbekend aantal fans van Feyenoord aanwezig in Italië. Maar zij laten zich voorlopig niet in clubkleuren in het historische centrum van Rome zien.

Toch naar Rome

Bij de supportersvereniging FSV De Feijenoorder kunnen ze lastig inschatten hoeveel fans er toch naar Italië reizen voor het allesbeslissende uitduel van donderdag met AS Roma. "Ik denk wel honderden, maar het kunnen er ook meer dan 1000 zijn", verwacht Carli Klijn van de fanclub.

Op internet circuleren foto’s met fans van Feyenoord en Napoli in Napels. Volgens Italiaanse media zouden ze plannen hebben om samen op te trekken in Rome. De Italiaanse politie let extra op na hevige rellen die vorige maand ontstonden rond een thuisduel met Napoli en Eintracht Frankfurt. Duitse fans waren niet welkom in het stadion van de koploper van de Serie A, maar reisden toch massaal af naar Napels.