Italië ligt weer op koers voor Euro 2024 ondanks 2 tegengoals tegen Noord-Macedonië

Marcel Roes • 00:07, 18-11-2023 / Laatste Update: 07:06, 08-01-2024

Italië heeft Noord-Macedonië verslagen: 5-2. De regerend Europees kampioen staat er daardoor weer lekker voor en lijkt Euro 2024 wel te gaan halen.

In het Stadio Olimpico stond het bij rust al 3-0 voor de thuisploeg. Noord-Macedonië is natuurlijk maar een klein voetballand. Toch hadden ze de Italianen veel pijn gedaan: in 2022 zorgde het land ervoor dat Italië het WK misliep. En in de groepsfase van dit EK-kwalificatietraject werd het uit 1-1.

Goals

Matteo Darmian maakte na iets meer dan een kwartier de 1-0, waarna Jorginho de kans liet liggen om vanaf de penaltystip Italië op 2-0 te schieten. Federico Chiesa zorgde even later alsnog voor de 2-0 en 3-0

Na rust maakte Jani Atanasov nog de 3-1, maar spannend leek het niet te worden. Dat werd het wel toen diezelfde Atanasov via het lichaam van Acerbi de 3-2 maakte. Giacomo Raspadori maakte 10 minuten voor tijd een einde aan alle onzekerheid door met zijn linker de 4-2 te scoren. Stephan El Shaarawy zorgde voor de eindstand.