ivan-toney-rentree-gokschorsing
Ivan Toney / Getty Images

Ivan Toney reageert met geinige meme op rentree na gokschorsing

13:01, 17-01-2024 / Laatste Update: 13:13, 17-01-2024

Ivan Toney staat voor zijn rentree bij Brentford. De 27-jarige Engelse spits werd voor acht maanden geschorst, nadat de FA hem betrapte op gokken. Toney brak maar liefst 232 keer de gokregels tussen 2017 en 2021. Op 16 januari liep zijn schorsing af, zaterdag mag de spits weer spelen tegen Nottingham Forest.

"Er was een fase waarin ik een beetje de liefde voor voetbal verloor", zei Toney volgens The Guardian. "Voetbal is eigenlijk het enige dat ik ken, dat ik gewend ben. Het was zwaar om het spelletje een tijd te missen en niet in de buurt van mijn teamgenoten te zijn."

Toney werd in november 2022 voor het eerst verdacht van gokken op wedstrijden. Volgens de spits kostte hem dat ook het WK in Qatar, dat in dezelfde maand begon. Toney werd op dat moment al zeven maanden in de gaten gehouden door de FA. Op 17 mei 2023 kwam de definitieve schorsing voor Toney, waardoor hij acht maanden niet mocht voetballen.

Rentree

Toney speelde inmiddels al 124 wedstrijden voor Brentford, waarin hij 68 keer scoorde en 21 assists gaf. De spits was belangrijk in de promotie naar de Premier League. Zaterdag kan hij dus zijn 125ste wedstrijd spelen en dat vierde Toney door een GIF'je op X te delen. Daarin is te zien hoe komiek Dave Chappelle 'free' schreeuwt terwijl hij uit de gevangenis komt. Zo moet het dus voor Toney ook enigszins voelen.

Toney speelde zijn laatste wedstrijd op 6 mei 2023. Toen verloor de spits met 1-0 van Liverpool. Toney trainde wel alweer mee bij Brentford sinds halverwege september, dat was wel toegestaan. Hij sloot af met twee oefenwedstrijden, waarin hij vier keer scoorde. Zo maakte Toney een hattrick tegen Southampton onder 23.