Jack Wilshere hangt voetbalschoenen aan de wilgen

Joris Kaper • 16:07, 08-07-2022 / Laatste Update: 06:45, 08-01-2024

Engelsman Jack Wilshere vindt het mooi geweest en stopt met voetballen. Dat maakte de oud-international vrijdag bekend via zijn socials. De 30-jarige Wilshere speelde vooral voor Arsenal en kwam tot 34 interlands voor Engeland, maar de laatste jaren ondervond hij veel last van blessures.

Wilshere liet op onder andere zijn twitteraccount weten: "het is een prachtige reis geweest vol mooie momenten en ik voel me gezegend dat ik dit allemaal mee heb mogen maken. Maar de waarheid is dat het moeilijk te accepteren was dat mijn carrière de laatste tijd langzaam uitdoofde door oorzaken die waar ik niks aan kan veranderen, vooral omdat ik nog niet klaar was."

'Juiste moment om te stoppen'

Hij vervolgt: "Het is echter het juiste moment om te stoppen en ik ben trots op wat ik heb bereikt. Ik heb met de beste spelers ter wereld gevoetbald, ben aanvoerder geweest, heb 2 keer de FA Cup gewonnen en ben international geweest. Ik heb van elk moment genoten en ik ben benieuwd wat de toekomst gaat brengen."

Clubs

Wilshere kwam van 2008 tot 2018 uit voor Arsenal, waarna hij ook nog uitkwam voor onder meer West Ham United. In zijn laatste seizoen voor Bournemouth kwam hij mede door blessures nog maar 14 keer in actie.