Jan Smit ontslaat zakelijk directeur van Volendam aan vooravond vergadering eigen toekomst
i

ANP / ANP / Pro Shots / Erik Pa

Jan Smit ontslaat zakelijk directeur van Volendam aan vooravond vergadering eigen toekomst

Yvo van Dorst • 15:50, 30-11-2023 / Laatste Update: 10:07, 15-01-2024

Zakelijk directeur Frans ten Berge is door het bestuur van FC Volendam de laan uitgestuurd. Nou zal hij niet de enige zijn vandaag, want de verwachting is dat het hele bestuur vandaag door de raad van commmissarissen wordt ontslagen. Totdat de rvc het bestuur ontslaat, kunnen zij dus nog beslissingen nemen.

Volgens de verklaring van Volendam moet Ten Berge het veld ruimen omdat hij niet functioneert en omdat 'hij geen openheid richting de club geeft over zaken die essentieel zijn voor goed bestuur'. Voorzitter Jan Smit liet eerder deze week al weten dat hij en zijn mede-bestuursleden weggestuurd zullen worden door de rvc.

Vergadering

Donderdagavond staat er een vergadering gepland, waarop het bestuur van Volendam verder zal praten over de ontslagen van het bestuur. In een eerdere verklaring vertelde de raad van commissarissen dat er een tekort van 2,3 miljoen euro aankomt bij Volendam. Jaap Veerman, de voorzitter van de rvc, stelt dat het bestuur de raad er niet van heeft kunnen overtuigen dat de problemen opgelost zullen worden.