'Gerrit' Branthwaite hielp PSV met primeur langs Emmen: 'Nooit eerder 2 keer gescoord'
i

Pro Shots

'Gerrit' Branthwaite hielp PSV met primeur langs Emmen: 'Nooit eerder 2 keer gescoord'

Trevor Wagener • 09:16, 09-02-2023

Jarrad Branthwaite blonk woensdagavond uit voor PSV in het gewonnen thuisduel voor de TOTO KNVB Beker met FC Emmen (3-1). Dankzij 2 treffers van de 20-jarige Engelsman bekerde de ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij zich naar de kwartfinales van de vaderlandse cup. Na afloop hield 'Gerrit' Branthwaite een geinig interview met reporter Hans Kraay jr.

De oud-voetballer haalde bij ESPN Branthwaite's bijnaam (Gerrit) aan. "Ja, zo noemen de jongens me", lachte de stopper. "Dat is waarschijnlijk makkelijker om uit te spreken. Het is me verteld wat voor een soort naam het in Nederland is."

Primeur

Ook herinnerde Kraay jr. hem aan zijn aanvallende statistieken. Branthwaite maakte 2 goals, een 'Döppelpack' of brace, zoals men bij hem in Engeland noemt. Na een tegentreffer van Mark Diemers besliste Luuk de Jong de wedstrijd.

"Hoe vaak ik 2 keer in 1 wedstrijd heb gescoord? Nog nooit, dit was de 1e keer", biechtte Branthwaite op. "Het was lekker om weer eens uit een standaardsituatie te scoren. We trainen daar veel op, vandaar."

Daarbij mocht zijn 2e treffer er ook zijn. Na een breedtepass van Joey Veerman haalde de verdediger van ongeveer 25 meter - met wat geluk onderweg - succesvol uit. "Ook zoiets: als de ruimte daar is en ik sta vrij, moet ik de ruimte in lopen zodra deze er ligt."

Krabbel zetten?

Branthwaite heeft het sowieso wel naar zijn zin in Eindhoven. Of hij wil blijven? "Dat ga ik zeker in overweging nemen", gaf hij toe, maar ermee bezig is hij niet. "Ik heb het leuk en naar mijn zin hier, en speel veel. Dat is mijn doel en gaat goed zo."

De in Carlisle geboren voetballer kwam uit voor de club van zíjn stad. Iets dat Kraay jr. (die ooit voor Brighton voetbalde) maar al te graag ophaalde. Volgens de verslaggever is Branthwaite's thuisstad het einde van de wereld, aangezien het redelijk ver van de andere geciviliseerde, grote Engelse steden ligt.

"Carlisle het einde van de wereld?", lachte Branthwaite. "Voor mij niet. Wij moesten een keer met Carlisle uit naar Plymouth. Dat is 7 uur in de bus..." Dan valt alles rondom Eindhoven nog mee!