Jasper Cillessen ziet flater zonder gevolgen bij rentree voor NEC: 'Persoonlijk moet het wel beter'
i

Pro Shots

Jasper Cillessen ziet flater zonder gevolgen bij rentree voor NEC: 'Persoonlijk moet het wel beter'

Sjors Tanis • 18:19, 14-08-2022 / Laatste Update: 02:38, 12-12-2023

Doelman Jasper Cillessen moest naar eigen zeggen best even wennen bij zijn terugkeer in de Eredivisie. Aan het kunstgras bijvoorbeeld, waar hij met NEC op speelde tegen FC Volendam.

De bezoekers wonnen wel, met 4-1.

Na 6 jaar weer op nepgras

"Daar heb ik de afgelopen 6 jaar niet meer op gespeeld. In de warming-up droeg ik schoenen met vaste noppen, maar ik had bij het afzetten weinig tot geen grip. Daarom ben ik maar op pinnen gaan spelen, maar dat voel je wel aan je voeten", zei Cillessen bij ESPN.

'Persoonlijk moet het beter'

De 63-voudig international werd al na 10 minuten gepasseerd door Daryl van Mieghem, die een lange bal van middenvelder Benaissa Benamar zo goed aannam dat hij die direct langs Cillessen kon schieten. De doelman, na 11 jaar terug bij NEC, liet even later een Volendams schot door zijn vingers glippen. "Dat was wel even schrikken. Die bal zwabberde een beetje, maar dan nog moet ik 'm vasthouden of in ieder geval bij me houden. Gelukkig ging dat schot er niet in. Ik kwam daar met de schrik vrij."

NEC herpakte zich snel van de vroege achterstand en won op het Volendamse kunstgras met 4-1. "Het was weer even wennen, maar die 3 punten zijn het belangrijkste", aldus Cillessen. "Als je wint, is het altijd leuk. Maar persoonlijk moet het wel beter."