Javairo Dilrosun laat zijn kwaliteiten aan Arne Slot zien met 2 goals tegen Go Ahead Eagles

Pro Shots / Shane Winsser

Brian Vesseur • 16:28, 15-11-2023 / Laatste Update: 00:18, 08-01-2024

Javairo Dilrosun wordt weinig meer opgesteld door trainer Arne Slot bij Feyenoord. De buitenspeler maakte woensdagmiddag optimaal gebruik van de oefenwedstrijd tegen Go Ahead Eagles om zijn kwaliteiten weer te laten zien. Door 2 doelpunten van Dilrosun won Feyenoord het onderonsje in De Kuip met 2-1.

Hij opende na 35 minuten de score uit een vrije trap. Dario Serra maakte even later de gelijkmaker, waarna Dilrosun 2 minuten voor rust de eindstand op het scorebord zette: 2-1. Na de thee werd er dus niet meer gescoord.

Dilrosun

De 25-jarige Dilrosun is bezig aan zijn tweede seizoen bij Feyenoord. Dit seizoen kwam de buitenspeler pas 18 minuten in actie. Dat deed de eenvoudig Oranje-international verspreid over 3 invalbeurten. Zijn laatste optreden dateert van eind oktober tegen FC Twente. Dilrosun mocht afgelopen zomer vertrekken, maar tot een transfer kwam het niet.

In het oefenduel had coach Arne Slot logischerwijs niet de beschikking over de internationals. Daardoor stond bijvoorbeeld Timon Wellenreuther tussen de palen en kregen verder andere bankzitters en jeugdspelers de kans. Bart Nieuwkoop en Igor Paixão waren de enige spelers die regelmatig in actie komen.