Jean-Paul Boëtius heeft opnieuw kanker: 'Dit betekent dat ik chemotherapie zal ondergaan'
© Pro Shots

Jean-Paul Boëtius heeft opnieuw kanker: 'Dit betekent dat ik chemotherapie zal ondergaan'

22:52, 08-03-2024

Slecht nieuws voor Jean-Paul Boëtius. Bij de voetballer is opnieuw kanker geconstateerd, zo laat hij weten via Instagram. Boëtius moet dit keer chemotherapie ondergaan, waar de vorige keer een operatie voldoende leek.

'Na een uitdagende periode en hard werken om me voor te bereiden op een mooie stap voorwaarts, heb ik een update om te delen. Ondanks dat ik ooit kanker heb overwonnen, heeft het zich nu verspreid naar mijn retroperitoneale lymfeklieren (achterin de buik, red.)', schrijft Boëtius. 'Dat betekent dat ik een chemotherapie zal ondergaan, gevolgd door een revalidatie.'

Verder bedankt Boëtius iedereen die hem steunt. 'Ik wil mijn dankbaarheid uitspreken voor alle liefde en support die ik heb ontvangen. Jullie steun is een baken van hoop. Ik kijk uit naar het moment dat ik weer in een vol stadion kan spelen. Ik zie jullie daar!' Onder de post op Instagram reageren veel voetballers met opbeurende berichten.

Opnieuw kanker

In 2022 werd al eens teelbalkanker bij Boëtius ontdekt, die zich toen liet opereren. Hij was toen de vierde speler in korte tijd die dat overkwam in de Bundesliga; ex-Ajacied Sébastien Haller (Borussia Dortumd) en PSV-huurling Timo Baumgartl (Union Berlin) overkwam hetzelfde. Dit keer begint hij aan chemotherapie.

Vrije speler

Boëtius zit momenteel zonder club. De 29-jarige voetballer trainde een tijdje mee met Sparta, maar wachtte op een club uit het buitenland. Die kwam vooralsnog niet. Eerder speelde hij voor Feyenoord, Basel, Genk, Mainz en Hertha BSC.