Jeremie Frimpong EINDELIJK in voorselectie Oranje: ook Nick Olij voorlopig opgeroepen
i

Pro Shots

Jeremie Frimpong EINDELIJK in voorselectie Oranje: ook Nick Olij voorlopig opgeroepen

Yvo van Dorst • 15:20, 22-09-2023

Ronald Koeman heeft de voorselectie van Oranje voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Frankrijk en Griekenland bekendgemaakt. Daarbij zitten een aantal verrassende namen zoals Nick Olij, de doelman van Sparta. Ook de roep van de Oranjefans is gehoord, want Jeremie Frimpong zit bij de voorselectie.

Frimpong werd sinds de komst van Koeman als bondscoach standaard niet opgeroepen, omdat hij de rechtsback verdedigend te zwak vond. Vorige periode besloot de bondscoach van Oranje Frimpong sowieso niet op te roepen, omdat hij daarvoor Jong Oranje had afgezegd. Nu Koeman tegen Griekenland en Ierland in een systeem speelde met 5 verdedigers, vindt hij dat er wel plek is voor Frimpong.

Nick Olij

Voor Olij is het de eerste keer dat hij bij een voorselectie zit van het Nederlands elftal. De doelman van Sparta gaat samen met Mark Flekken, Bart Verbruggen en Andries Noppert uitvechten wie er tegen Griekenland en Frankrijk onder de lat komt te staan.

Volledige selectie

Keepers: Nick Olij, Bart Verbruggen, Andries Noppert, Mark Flekken.

Verdedigers: Micky van de Ven, Sven Botman, Nathan Aké, Jeremie Frimpong, Daley Blind, Denzel Dumfries, Virgil van Dijk, Lutsharel Geertruida, Quilindschy Hartman, Stefan de Vrij, Matthijs de Ligt.

Middenvelders: Steven Berghuis, Mats Wieffer, Marten de Roon, Teun Koopmeiners, Joey Veerman, Frenkie de Jong, Tijjani Reijnders, Xavi Simons.

Aanvallers: Wout Weghorst, Brian Brobbey, Noa Lang, Steven Bergwijn, Donyell Malen, Cody Gakpo.