Johan Derksen haalt opnieuw uit naar AZ-directeur Max Huiberts: 'Moet zich kapot schamen'
Max Huiberts en Johan Derksen © Talpa

Johan Derksen haalt opnieuw uit naar AZ-directeur Max Huiberts: 'Moet zich kapot schamen'

11:10, 20-01-2024 / Laatste Update: 12:27, 20-01-2024

Johan Derksen is niet te spreken over technisch directeur van AZ Max Huiberts. Die ontsloeg eerder deze trainer Pascal Jansen. Derksen begreep daar helemaal niets van.

De Snor ergerde zich vooral aan de uitleg van Huiberts over het ontslag. De AZ-directeur zei dat hij bang was dat de Alkmaarders met Jansen de doelstellingen niet gingen halen. Derksen: "Hij heeft verloren van FC Twente (2-1, red.) en het was moeilijk tegen Quick Boys (door na strafschoppen, red.). Die man moet zich echt kapot schamen."

Geen ervaring

"En nu zetten ze er iemand voor die totaal geen ervaring heeft", doelt Derksen op Maarten Martens. Het AZ-icoon maakt dit seizoen af als hoofdcoach in Alkmaar. "Als ik de vakbond voor trainers was, zou ik een trainer afraden om onder die technisch directeur bij AZ te gaan werken. Want je bent volkomen vogelvrij."

"En Huiberts heeft een goede naam, want hij verkoopt alle goede spelers. De Raad van Commissarissen vindt hem zo'n gozer", zegt Derksen terwijl hij cynisch zijn duim omhoog steekt. Bekijk het fragment hieronder.

AZ speelt zaterdagavond de eerste wedstrijd onder de nieuwe hoofdtrainer Martens. Dan komt PEC op bezoek in Alkmaar.