Johan Derksen is Louis van Gaal zat: 'Hij moet een spreekverbod krijgen'
i

ANP

Johan Derksen is Louis van Gaal zat: 'Hij moet een spreekverbod krijgen'

Marcel Roes • 19:31, 20-11-2022 / Laatste Update: 04:17, 08-01-2024

Johan Derksen pakt elke kans aan om te foeteren op Oranje-bondscoach Louis van Gaal. En eerlijk is eerlijk, Van Gaal geeft Derksen aardig wat kansen.

Is het niet in de talkshow Vandaag Inside waarin Derksen leegloopt over het vaak wat theatrale gedrag van Van Gaal, dan wel in andere media, bijvoorbeeld in een interview met het AD.

Zo zegt Derksen dat de bondscoach "een vreselijke man is, maar een hartstikke goede coach." Toch nog iets liefs! Ook vindt Derksen het helemaal zo gek nog niet dat Jasper Cillessen thuis is gelaten.

"Een jongen die dan wel een paar ballen kan tegenhouden, maar schijnbaar de sfeer bederft als hij 5 weken met een groep in een hotel zit. Kan Louis niet gebruiken", vindt Derksen.

Spreekverbod

Maar wat hem keer op keer ergert is het gedrag van Van Gaal. "Ik heb ‘m nog nooit op onzin over voetbal kunnen betrappen, maar daarbuiten zou Van Gaal een spreekverbod moeten hebben. Die zelfingenomen preken trek ik niet. En zodra hij begint over de filosofie van het totale mens-principe, zet ik de tv uit."