Johan Derksen maakt gehakt van Götze: 'Het is wel een beetje een k*tje'
i

Getty Images

Johan Derksen maakt gehakt van Götze: 'Het is wel een beetje een k*tje'

Bart van der Wijst • 22:29, 22-03-2021 / Laatste Update: 11:34, 15-01-2024

Johan Derksen kon zondag niet genieten van de wedstrijd tussen AZ en PSV (2-0). De vaste analist van Veronica Inside was met name kritisch over 1 speler: Mario Götze. De Duitse middenvelder van PSV was onzichtbaar tijdens de nederlaag in Alkmaar.

"Götze kan goed voetballen, daar bestaat geen discussie over, maar het is wel een beetje een kutje", begon Derksen zijn betoog. "Ik vind het een beetje een paradepaardje. Hij trippelt rond en geeft hier en daar een geniaal passje, alleen als hij een duel ingaat geeft hij niet thuis. Dus ik begrijp best wel dat hij in de Bundesliga uit de toon valt."

Door blessures speelde Götze tot nu toe 13 wedstrijden in de Eredivisie. Daarin gaf hij 3 assists en scoorde hij 5 doelpunten. "Alleen in Nederland kun je nog overeind blijven met een geniaal passje op (Donyell, red.) Malen die er dan uit scoort, maar het is voor een speler met zijn reputatie vrij matig wat hij laat zien", bromde Derksen.

Megakans

De teller had voor Götze ook op 6 doelpunten kunnen staan, alleen de Duitser miste een grote kans. Na een fout van AZ-speler Teun Koopmeiners kon Götze vrij inschieten, maar hij schoot de bal tegen Marco Bizot aan. Derksen daarover: "die had hij niet eens aan moeten nemen!"

Bekijk hier onder de gemiste kans(en) van Götze