Johan Derksen noemt verhaal over verkrachting onzin: 'Die kaars paste niet en stond omhoog'
i

Getty Images

Johan Derksen noemt verhaal over verkrachting onzin: 'Die kaars paste niet en stond omhoog'

Eimert Pruis • 00:22, 28-04-2022 / Laatste Update: 09:59, 12-12-2023

Johan Derksen noemt zijn eigen verhaal van een dag eerder, waarin hij aangaf een bewusteloze vrouw te hebben gepenetreerd met een kaars, onzin. Volgens hem hebben media het uit het verband getrokken en ging het hem meer om een tijdsbeeld te vertellen. "Het was zo'n duizendurenkaars, zo'n kaars past niet eens in een vagina", zegt Derksen woensdagavond bij Vandaag Inside.

Lees ook: Steven Brunswijk dacht dat Johan Derksen een grap maakte: ‘Heb ik als komiek beleefd’

"We hebben de kaars tussen haar benen gelegd en toen we weggingen stond ie loodrecht omhoog", vervolgt Derksen. "Het ging weer eens over Johnny de Mol en ik wilde vertellen hoe het in de jaren 60 en 70 aan toeging. We hebben een losbandige periode meegemaakt. Ik heb ook geen schoon verleden en dat wilde ik vertellen."

'Die vrouw is overgegaan tot de orde van de dag'

Het hele kaarspenetratieverhaal is volgens hem dus niet waar. "Het AD schreef dat, maar dat was gelul. Die kaars hebben we met sokkel en al tussen haar benen geplaatst en stond omhoog. Die vrouw is wakker geworden en zag die kaars tussen haar benen. Die heeft waarschijnlijk gedacht: 'hoe komt die daar nou?' en is verder overgegaan tot de orde van de dag."

Verzonnen?

René van der Gijp denkt dat het hele verhaal van Derksen is verzonnen of op z'n minst aangedikt. "Hij zal dat alleen nooit toegeven."

Gaat justitie onderzoek doen?

Het Openbaar Ministerie zal donderdag met een reactie komen op het verhaal van Derksen. Mogelijk gaat justitie de zaak onderzoeken.

Johan Derksen reageert op ophef na 'kaars-verhaal' https://t.co/Gbq3TalokJ #vandaaginside pic.twitter.com/1LDhZnEQT2

— Vandaag Inside (@vandaaginside) April 27, 2022