Om deze reden mist John van 't Schip 2 Ajax-wedstrijden en dit is zijn vervanger
i

ProShots

Om deze reden mist John van 't Schip 2 Ajax-wedstrijden en dit is zijn vervanger

Marcel Roes • 21:46, 15-12-2023 / Laatste Update: 00:23, 08-01-2024

John van 't Schip doet het helemaal niet slecht als trainer van Ajax. Onder zijn leiding klom de Amsterdamse club van plek 18 naar plek 5 in de Eredivisie. En donderdag werd eindelijk weer eens een Europees duel gewonnen, van AEK.

Maar de komende 2 duels zit Van 't Schip niet in de dug-out van Ajax. Wie neemt het over van de oud-speler van Ajax?

Wie is de vervanger van John van 't Schip bij Ajax?

De 59-jarige Schip reist af naar Australië om daar de bruiloft van zijn zoon bij te wonen. Hij wordt vervangen door zijn assistent Michael Valkanis.

Wie is Michael Valkanis?

De 49-jarige Michael Valkanis is een Australische trainer. Vroeger was hij verdediger, bij onder meer South Melbourne, Larissa (Griekenland) en Adelaide United. Hij kwam 1 keer uit voor het Australisch nationaal elftal.

Als trainer was hij vooral actief bij jeugdteams of als assistent. Zijn klussen als hoofdtrainer waren bij Enfield City, KAS Eupen en Hapoel Tel Aviv.

John van 't Schip en Michael Valkanis

Valkanis en Van 't Schip gingen samenwerken in 2016. Toen was de Nederlandse trainer actief bij Melbourne City FC. Daarna ging hij ook mee naar PEC Zwolle. Eerst als high-performance coach, daarna als assistent. Toen Van 't Schip bij Ajax werd aangesteld als opvolger van Maurice Steijn, nam hij Valkanis met zich mee als assistent.

Alles geven

"We spreken elkaar elke dag en ik weet zeker dat we ook contact zullen houden als hij weg is", vertelt de Aussie aan Ajax.nl. "Hij geeft alles sinds hij hier is en ik weet zeker dat zijn gedachten hier nog steeds zijn."

Hij beschouwt zich niet alleen als collega van Van 't Schip: "Onze band is in de loop der jaren steeds sterker geworden en we zijn nu ook heel goede vrienden. John is voor mij een heel speciaal persoon."

Vrienden

En goede vrienden, dat herken je misschien zelf ook wel, hebben soms aan weinig woorden genoeg. Want wat gaf Schip allemaal aan instructies en opdrachten mee aan Valkanis, toen hij zijn koffers pakte voor Australië? "Good luck", lacht Valkanis.

Beelden van de voetballer Michael Valkanis:

Valkanis bij PEC Zwolle: