John van 't Schip bereidt zich tussen de kangoeroes voor op bruiloft van zijn zoon
i

Pro Shots

John van 't Schip bereidt zich tussen de kangoeroes voor op bruiloft van zijn zoon

Noah Hoogenboezem • 14:28, 17-12-2023 / Laatste Update: 08:47, 05-01-2024

John van 't Schip zit zondag niet op de bank als interim-trainer van Ajax bij de wedstrijd tegen PEC Zwolle, maar in Australië vanwege de bruiloft van zijn zoon. Daar lijkt hij het prima naar zijn zin te hebben. Op Instagram plaatst de coach een video van de avond voor de bruiloft. Van 't Schip en de andere gasten hebben bezoek gekregen van een groep kangoeroes.

Toen Van 't Schip door Ajax werd gevraagd om het seizoen af te maken als trainer had hij een duidelijke voorwaarde: half december zou hij in Australië zitten vanwege de bruiloft van zijn zoon. Dat was extra belangrijk vanwege de zware periode voor de familie. Daniëlle, de vrouw van Van 't Schip, overleed namelijk in oktober. Ajax gaf hem toestemming om de wedstrijden tegen PEC Zwolle en Hercules (KNVB Beker) te missen.

Vervanger

Ajax speelt zondagmiddag om 16.45 uur thuis tegen PEC Zwolle. Assistent-trainer Michael Valkanis is tijdens de wedstrijd de vervanger van de hoofdtrainer. Ajax is sinds de komst van Van 't Schip goed in vorm. In de competitie pakte het 19 punten uit 7 wedstrijden en klom het van de laatste plaats naar plek 5.