John van ’t Schip heeft goed nieuws over onderhandelingen Jordan Henderson: 'Aan het praten'
i

Pro Shots

John van ’t Schip heeft goed nieuws over onderhandelingen Jordan Henderson: 'Aan het praten'

Yvo van Dorst • 16:24, 14-01-2024 / Laatste Update: 14:13, 15-01-2024

Ajax zou dichtbij een persoonlijk akkoord zijn met de Engelsman Jordan Henderson. Volgens Voetbal International wil de middenvelder zelf graag naar Amsterdam en worden de gesprekken ook steeds intensiever. Trainer John van ‘t Schip hoopt dat Henderson de selectie van Ajax komt versterken en vertelt voor de wedstrijd met Go Ahead Eagles over de onderhandelingen.

"Dat is geen geheim", zei de coach over Henderson bij ESPN. "Als je 1 of 2 van dat soort spelers kan toevoegen, zou fijn zijn. Ook gezien het aantal mensen op die positie met een blessure. Zijn komst kan lucht geven aan andere jongens. Dat kan het proces versnellen. Het kan een goede match zijn."

Saudi-Arabië

De 33-jarige Henderson tekende afgelopen zomer een 3-jarig contract bij Al Ettifaq in Saudi-Arabië. De middenvelder verdient daar een zeer riant salaris, maar zou het niet naar zijn zin hebben. Juventus heeft volgens Italiaanse media ook interesse in de voormalige aanvoerder van Liverpool, maar Ajax lijkt nog een streepje voor te hebben.

'In gesprek'

De club moet echter ook nog overeenkomen met Al Ettifaq. "We zijn aan het praten. Hij moet nog wel dingen regelen in Saudi-Arabië. Meer kan ik er nu niet over zeggen."