John van 't Schip zag afgang Ajax vanuit Australië: 'Er waren jongens die er te makkelijk over dachten'
i

Pro Shots

John van 't Schip zag afgang Ajax vanuit Australië: 'Er waren jongens die er te makkelijk over dachten'

Noah Hoogenboezem • 10:48, 05-01-2024 / Laatste Update: 11:11, 15-01-2024

John van 't Schip miste de laatste twee wedstrijden van Ajax voor de winterstop vanwege de bruiloft van zijn zoon in Australië. De coach hoorde aan de andere kant van de wereld van de steunbetuiging door de Ajax-fans aan hem, maar zag dat de resultaten op het veld teleurstellend waren. Ajax speelde thuis gelijk tegen PEC Zwolle en blameerde zich in de KNVB beker door te verliezen van amateurclub Hercules. Van 't Schip heeft wel een verklaring voor die afgang.

"Er zijn jongens geweest die er te makkelijk over hebben gedacht en vaak kun je het dan niet meer op tijd omdraaien", zegt Van 't Schip tegen Ajax.nl over de nederlaag in de beker. "Als er teveel spelers niet bij zijn, dan kan dat gebeuren. Het is heel duidelijk: je hebt het gewoon niet goed gedaan."

Trainingskamp

Van 't Schip miste de wedstrijd tegen Hercules doordat hij de bruiloft van zijn zoon niet wilde missen na het overlijden van zijn vrouw. De coach is bij het trainingskamp in Spanje weer van de partij en heeft het met zijn spelers over de uitschakeling tegen Hercules gehad: "Ik heb er mijn woordje over gedaan. Het is slecht voor wat we in de weken daarvoor hebben opgebouwd. Als deze groep niet gefocust is, dan wordt elke wedstrijd lastig."

Tijdverschil

Van 't Schip kon de wedstrijden wel volgen, maar dat ging wat moeilijk door het tijdverschil tussen Australië en Nederland: "Ik kon niet slapen en toen ging de wedstrijd tegen PEC net beginnen. Dat heb ik met het live commentaar gevolgd. Dus een beetje ouderwets met het radioverslag."

Steunbetuiging

De Ajax-fans hadden in de wedstrijd tegen PEC Zwolle nog wel een mooie actie in petto voor de afwezige coach. Van 't Schip kreeg dat mee vanuit Australië: "Dat was een mooie steunbetuiging. Ik heb die ook laten zien aan mijn zoon en dochter de ochtend erna. Iedereen was daar wel van onder de indruk."

Programma

Van 't Schip speelt met Ajax op zondag 14 januari de eerste wedstrijd na de winterstop uit tegen Go Ahead Eagles. Ajax staat op de vijfde plaats en heeft twee punten voorsprong op Go Ahead. Het gat met de directe Champions League-plekken is groot: nummer twee Feyenoord staat dertien punten voor op de Amsterdammers. In de Conference League speelt Ajax na de winter tegen het Noorse Bodo/Glimt.