John van 't Schip looft oud-Willem II'er na verlies met Griekenland: 'Hij maakt het verschil'

EPA

Trevor Wagener • 11:13, 13-10-2021 / Laatste Update: 21:37, 13-12-2023

Griekenland-bondscoach John van 't Schip weet na dinsdagavond hoe goed Alexander Isak kan voetballen. In Solna won Zweden met 2-0, dankzij een goal van en een veroorzaakte strafschop door Isak.

"Ik blijf maar aan die 1e 45 minuten denken", zei Van 't Schip op de persconferentie na het duel. Zijn ploeg liet genoeg kansen onbenut. "We speelden goed en hebben Zweden niet in de wedstrijd laten komen."

Koning Isak

In de 2e helft veranderde Isak, bij menigeen bekend van zijn tijd bij Willem II, alles. "Dat kun je wel zeggen", zei Van 't Schip. Hij was zichtbaar onder de indruk. "Op dit niveau zijn details cruciaal. Wij missen kansen, hij (Isak) niet. Echt een getalenteerde speler!"

Het WK halen wordt lastig voor Griekenland. Met nog 2 potjes te spelen is de achterstand op nummer 2 Spanje 4 punten. Dat land is de volgende tegenstander voor Van 't Schip en co. De coach, wiens contract volgend jaar maart afloopt, sprak zich ook uit over zijn toekomst.