🎥 | John van 't Schip: 'Mikautadze en Akpom kunnen geweldig afmaken'

Joris Kaper • 10:52, 03-11-2023 / Laatste Update: 18:31, 04-01-2024

Terwijl de nieuwe Ajax-coach John van 't Schip even mag genieten van de 1e zege van Ajax in 10 wedstrijden, kreeg hij na afloop van Ajax- FC Volendam ook de nodige vragen over zijn selectie. Onder meer zijn spitsen Georges Mikautadze en Chuba Akpom kwamen aan bod. Wat vindt Van 't Schip van hen?

"Mikautadze en Akpom kunnen geweldig afmaken," zo zegt de nieuwe Ajax-coach. "Dat laten ze op de trainingen zien. Mikautadze moet misschien nog wennen aan de manier waarop we bij Ajax spelen. Wat doe je als je de bal verliest? Hoe geef je druk? Daar heeft hij iets meer tijd voor nodig. Maar dat hij kan voetballen is wel duidelijk."

'Goede kopper'

Ook over Akpom was Van 't Schip te spreken: "gisteren en eergisteren op de training heb ik gezien dat hij gewoon goed afwerkt en goed kan koppen. En die corner van Berhuis heeft hij vanavond ook goed ingekopt. Hij heeft vorig jaar ook niet voor niets veel goals gemaakt," aldus de Ajax-coach.

Brian Brobbey

Ook Brian Brobbey kwam nog even ter sprake op de persconferentie. Volgens Van 't Schip kwam de aanvaller naar hem toe om te vragen om een spitsentrainer.