John van 't Schip voelt klik met Ajax-spelers: 'Hielp om met het verlies van mijn vrouw om te gaan'
i

ANP

John van 't Schip voelt klik met Ajax-spelers: 'Hielp om met het verlies van mijn vrouw om te gaan'

Noah Hoogenboezem • 18:25, 22-12-2023 / Laatste Update: 21:59, 04-01-2024

Interim-coach John van 't Schip was afwezig bij de afgang van Ajax tegen amateurclub Hercules. Dat had een simpele reden: hij was aanwezig bij de bruiloft van zijn zoon in Australië. Voor Van 't Schip was dat extra belangrijk vanwege het overlijden van zijn vrouw Daniëlle in oktober. De coach vertelt in een interview in het AD dat de Ajax-spelers hem hebben geholpen in die zware periode.

"De wisselwerking met spelers heeft me geholpen om met het verlies van mijn vrouw om te gaan", zegt Van 't Schip tegen het AD. Hij had meteen een klik met de spelersgroep: "Iedereen wilde dat het beter zou gaan met Ajax en ik voelde een enorme energie tussen de spelers en de nieuwe staf."

Verwerking

Van 't Schip ging dus al heel snel weer aan de slag. "Sommigen zullen denken dat het te snel is", zegt Van 't Schip daarover. "Het proces duurde al twee jaar, dus we wisten dat het eraan kwam. Mijn vrouw wilde graag dat ik weer aan het werk ging en ze voelde dat het goed zou zijn als ik terug zou keren bij Ajax. Ook als rouwverwerking."

Schokeffect

Van 't Schip volgde bij Ajax de ontslagen Maurice Steijn op. Op dat moment stond Ajax op de 18e plaats in de Eredivisie. Onder Van 't Schip, die nog tot het einde van het seizoen trainer blijft, is Ajax inmiddels opgeklommen naar plek 5. Zonder de interim-coach speelde Ajax thuis gelijk tegen PEC Zwolle en verloor het van de amateur van Hercules.