John van 't Schip wil ervaren speler als Jordan Henderson bij Ajax: 'We hebben zo'n type nodig'

John van 't Schip wil ervaren speler als Jordan Henderson bij Ajax: 'We hebben zo'n type nodig'

08:48, 16-01-2024

John van 't Schip schoof maandagavond aan bij Rondo en zat daar onder andere aan tafel met Marco van Basten en Ruud Gullit. Daarin ging het natuurlijk over Jordan Henderson, die deze winter wordt gekoppeld aan Ajax. Van Basten wist niet of Henderson de oplossing van de Ajax-problemen zou zijn, Van 't Schip was positiever gestemd.

Van 't Schip gaf aan dat de selectie erg jong was. "Als je iets toevoegt aan een selectie, zoals ervaring, kan een elftal in één keer omhoog komen." Daarbij haalde hij Henderson aan. Toen Wytse van der Goot vroeg naar de situatie, reageerde de Ajax-trainer: "Ik hou het gewoon bij: in het elftal ontberen we een stukje ervaring. Of dat nou Henderson wordt, of een ander: het zou de ploeg helpen."

Van Basten, oud-teamgenoot van Van 't Schip bij Ajax én Ajax-criticus, twijfelde of Henderson dé man was om de problemen bij Ajax op te lossen. Rondo liet daarna een compilatie zien van Henderson als aanvoerder bij Liverpool, waar hij continu zijn teamgenoten coachte en aanmoedigde. Momenteel is hij speler van Al-Ettifaq in Saudi-Arabië, waar de 33-jarige Engelsman graag weg wil.

Die compilatie én de meningen van Van 't Schip en Van Basten zie je in deze video: