Jong Almere City moet 2 potjes opnieuw spelen door deze wel heel bizarre reden
i

Pro Shots

Jong Almere City moet 2 potjes opnieuw spelen door deze wel heel bizarre reden

Yvo van Dorst • 15:14, 12-10-2023 / Laatste Update: 10:32, 07-01-2024

Het 2e elftal van Jong Almere City moet de wedstrijden tegen FC Lisse en Jong Sparta opnieuw spelen. Volgens de KNVB deed er namelijk een speler mee, die te oud was om voor een beloftenelftal uit te komen. Het zure voor Almere is dat ze in die duels 4 punten hadden gepakt en die dus voorlopig kwijt zijn.

Volgens de regels van de KNVB mag je als speler van een Jong-elftal niet ouder zijn dan 23 en als keeper niet ouder van 25. Bij Jong Almere City was dit dus tot 2 keer toe wel het geval. Na enig onderzoek lijkt het te gaan om Bradly van Hoeven. De enige speler die bij allebei de wedstrijden in de basis stond namens Almere en 23 is. Hij zou dus voor een bepaalde datum geboren zijn, waardoor hij niet mocht spelen. Die datum was door de KNVB alleen niet goed gecommuniceerd.

Zure appel

De wedstrijden moeten dus nog opnieuw gespeeld worden, maar voor Almere is de situatie al een zure appel waar doorheen gebeten moet worden. In de duels met Sparta en FC Lisse werden 4 punten gepakt, maar die moet de ploeg dus inleveren tot er een nieuwe speeldatum bekend is. Jong Almere zakt daardoor van plek 13 naar plek 17 in de Tweede Divisie. De ploeg staat nu 1 plek boven Lisse en 1 plek onder Sparta.