Jong Oranje-bondscoach Erwin van de Looi na EK-afgang: 'Zo werkt voetbal'
i

Getty Images

Jong Oranje-bondscoach Erwin van de Looi na EK-afgang: 'Zo werkt voetbal'

Marcel Roes • 23:28, 27-06-2023 / Laatste Update: 08:33, 08-01-2024

Het EK voor onder 21 jaar duurde voor Jong Oranje 3 duels. De zogeheten talentjes druipen af met 0 zeges en 3 keer een gelijkspel.

Bondscoach Erwin van de Looi, die na dit toernooi kapt, wijst tegenover de NOS naar de gemiste kansen. "Ik denk dat we zoveel kansen hebben gehad, ook vandaag weer, om die wedstrijd te winnen", zegt hij.

Naar huis

"Zo werkt voetbal: als je 2 goals maakt in 3 wedstrijden was het niet goed genoeg. Dan ga je dus naar huis. Als je kijkt naar het eerste gedeelte van de wedstrijd en hoeveel kansen we daarin creëerden...'

Kansen missen

Maar hoe heeft Van de Looi ingegrepen om tot nog meer of nog betere kansen te komen?

"Ik denk dat we alles geprobeerd hebben", zegt hij. "We hebben extra buitenspelers gebracht, nog meer mensen in de 16. Eigenlijk alles gedaan. Het grootste euvel dit toernooi is het missen van kansen geweest, dat is wel duidelijk."

Vechten

Aan de strijdlust lag het niet, meent de bondscoach. "Ik vind dat de jongens gevochten hebben tot het laatst, er alles aan gedaan hebben. Je weet dat hoe verder je in de wedstrijd komt, hoe verdedigender de tegenstander ook gaat spelen."

2 dingen gingen fout

"We hebben 2 dingen niet goed genoeg gedaan: we kregen tegen Portugal een goal tegen uit het niets en we kregen vandaag een goal tegen uit het niets. En aan de andere kant van het veld hebben we te veel kansen gemist."