🎥​​ | Jong Oranje-bondscoach is teleurgesteld in aanvoerder Botman: 'Graag of anders niet'

Brian Vesseur • 18:53, 20-09-2022 / Laatste Update: 20:34, 07-01-2024

Sven Botman kon komende interlandperiode met Jong Oranje oefenen tegen België en Roemenië, maar daar had de centrale verdediger niet zoveel behoefte aan. Hij richtte zich liever op zijn nieuwe club Newcastle United, waar hij nog geen basisplaats heeft afgedwongen. Jong Oranje-bondscoach Erwin van de Looi is erg teleurgesteld over de keuze van aanvoerder Botman om zich af te melden.

Zeker met het oog op een plekje bij het grote Oranje, waar Bruno Martins Indi moest afzeggen wegens een blessure. Van de Looi bij ESPN: "Dat is ook wat ik hem heb voorgehouden. Naast het belang van Jong Oranje is er ook een individueel belang voor iedereen. Maar nogmaals: iedereen neemt z'n eigen beslissingen. Je moet heel graag voor een nationaal team willen spelen en dan moet je komen met een lach op je gezicht."

'Graag of anders niet'

Zoals gezegd is de bondscoach dus enorm teurgesteld: "Dat is duidelijk. Je bent met elkaar ergens mee bezig en daar horen soms ook vriendschappelijke wedstrijden bij. Ik vind dat je daar bij hoort te zijn als je onderdeel van de groep bent en dat je niet te makkelijk moet afzeggen. Aan de andere kant sta ik er vrij simpel in: je moet graag willen komen en anders niet. Dus we gaan lekker door met de jongens die we hebben."