Jong Oranje hard op weg naar EK na comeback in Zweden

Noah Hoogenboezem • 21:07, 20-11-2023 / Laatste Update: 22:28, 07-01-2024

Jong Oranje heeft ook de 6e kwalificatiewedstrijd voor het EK gewonnen. De ploeg van Michael Reiziger won uit bij Zweden met 2-4. Jong Oranje

Jong Oranje begon verschrikkelijk slecht aan de wedstrijd en het was dan ook niet raar dat Zweden op een 1-0-voorsprong kwam via Sebastian Nanasi. Nederland schrok ineens wakker en Sontje Hansen schoot uit de kluts 2 minuten later al de gelijkmaker binnen.

Jong Oranje was na de rust de betere van de 2 ploegen en Ruben van Bommel zorgde met een schot in de verre hoek voor de 1-2. In de blessuretijd werd het nog een doelpuntenfestijn. Noah Ohio leek de wedstrijd te beslissen, maar Joakim Persson bracht het verschil in de 96e minuut uit een corner terug tot 1. Jong Oranje had geen tijd om nerveus te worden, want Van Bommel maakte een minuut later de 2-4.

EK 2025

Jong Oranje is door de zege in Zweden hard op weg naar een plek op het EK van 2025. De groepswinnaar en de 3 beste nummers 2 plaatsen zich voor het jeugd-EK. Het gat met nummer 2 Georgië is al 8 punten. Nederland heeft wel 1 wedstrijd meer gespeeld.