Jong Oranje neemt revanche op Georgië en wint nu wel dik na gelijkspel op laatste EK

Yvo van Dorst • 19:55, 12-10-2023 / Laatste Update: 19:05, 04-01-2024

Jong Oranje heeft de interlandperiode heerlijk afgetrapt tegen de leeftijdsgenoten van Georgië. De ploeg van trainer Michael Reiziger won met 0-3 in het Georgische Batumi. Bjorn Meijer was de man van de wedstrijd met 2 doelpunten.

Reiziger koos voor Devyne Rensch als captain in een defensie met Jorrel Hato, Ryan Flamingo en linksback Meijer. Ruben van Bommel begon als nummer 10 met achter hem Dirk Proper en Kenneth Taylor. Noah Ohio was de spits met als buitenspelers Myron van Brederode en Sontje Hansen. Voor Jong Oranje was het een rematch nadat de wedstrijd op het EK afgelopen zomer met 1-1 gelijk werd gespeeld tegen Georgië.

Meijer in vorm

In de eerste helft liet Jong Oranje zien dat er maar 1 ploeg recht had op de 3 punten. Meijer en Hansen sneden samen door de verdediging van de Georgiërs heen. Hansen 2 keer als aangever en Meijer tot 2 keer toe als doelpuntenmaker. Jong Oranje ging daarmee met een 2-0-voorsprong de rust in. (Tekst gaat verder onder video)

Blije Reiziger

Na rust kreeg Reiziger de kers op de taart voor zijn goede start deze interlandperiode. Spits Ohio maakte de 3-0 en zorgde ook voor de revanche van Jong Oranje. Door de overwinning gaat Oranje nu aan kop van de WK-kwalificatiepoule. Met 9 punten heeft de ploeg een flinke voorsprong op de nummer 2 Georgië.