Jong Oranje niet naar finale EK na dramatisch begin tegen Duitsers
i

Pro Shots

Jong Oranje niet naar finale EK na dramatisch begin tegen Duitsers

Bart van der Wijst • 00:51, 04-06-2021 / Laatste Update: 10:54, 05-01-2024

Jong Oranje is er niet in geslaagd om de finale van het EK onder 21 jaar te bereiken. De ploeg van bondscoach Erwin van de Looi ging kopje onder in de halve finale tegen buurman Duitsland: 2-1. Dat heeft Jong Oranje volledig aan zichzelf te wijten, het begon namelijk DRA-MA-TISCH!

Er was amper met de ogen geknipperd of het balletje lag er al in. Na een vlotte aanval, en een briljante voorzet met buitenkant rechts van Lukas Nmecha, scoorde Florian Wirtz: 1-0. Even later was het weer raak via Wirtz. De jonge Duitser speelde heel de verdediging van Oranje dol in de 1e helft.

Hattrick Berisha

Nederland was eigenlijk heel de wedstrijd aanvallend onmachtig en had geluk dat Duitsland niet op een veel grotere voorsprong kwam. Mergim Berisha had daarentegen veel pech. De aanvaller van FC Salzburg raakte 3 keer de paal, een hattrick dus.

Net na zijn laatste kopbal op het aluminium kwam Jong Oranje terug in de wedstrijd, per toeval eigenlijk. Een vrije trap kwam voor de voeten van Perr Schuurs, die scoorde. Keeper Finn Dahmen van Duitsland zag er niet heel lekker uit bij die goal.

Slotoffensief?

Na die treffer wisselde Van de Looi aanvallend, Kai Sierhuis kwam erbij in de aanval. Toch was er weinig te merken van een slotoffensief van Nederland. Een goal viel er wel nog via Myron Boadu, alleen hij stond een paar meter buitenspel.

Dus gaat Jong Duitsland naar de finale aanstaande zondag, waarin ze het opnemen tegen de leeftijdsgenoten van Portugal. En wij Nederlanders moeten ons gaan richten op het 'grote' Oranje, al lieten die woensdagavond ook vrij weinig zien...