Jong Oranje vecht als leeuwen tegen Georgië, maar is door 1-1 uitgeschakeld op EK
i

Getty Images

Jong Oranje vecht als leeuwen tegen Georgië, maar is door 1-1 uitgeschakeld op EK

Yvo van Dorst • 22:02, 27-06-2023 / Laatste Update: 03:02, 12-12-2023

Het is Jong Oranje niet gelukt om de kwartfinale van het EK Onder 21 te halen. De beloftes van Nederland speelden in het laatste duel gelijk tegen Jong Georgië en dat was niet genoeg om bij de eerste 2 te eindigen. Jong Georgië en Jong Portugal gaan door naar de kwartfinales.

Jong Oranje begon bijzonder flitsend aan het duel tegen het gastland. Kenneth Taylor raakte namens de manschappen van Erwin van de Looi al 2 keer de paal in de vroege openingsfase. Daarna zakte het weer wat in en kreeg Georgië steeds meer kansen. Daar kwam uiteindelijk een doelpunt uit. Zuriko Davitashvili mocht als een alpineskiër door de klungelige verdediging van Oranje heen slalommen en maakte de 0-1 voor Georgië.

LEES OOK: 🎥🤣🐶 | Jong Oranje krijgt op EK te maken met opvallende pitch invader op vier poten

Aansluiting

Vlak voor rust zorgde Jong Oranje toch nog voor een sprankje hoop. Taylor was de man die het bevrijdende doelpunt maakte en überhaupt de 2e Oranje-speler werd die scoorde. Brian Brobbey was in een eerder duel de 1e, maar hij moest al heel snel geblesseerd naar de kant. Na de goal van Taylor wist Oranje dat het nog een keer moest scoren. Bij Jong Portugal - Jong België werd het 2-1, dus die stand deed er niet meer toe.

Uitschakeling

UIteindelijk lukte het Jong Oranje niet meer om te scoren, waardoor de ploeg naar huis moet. Voor Erwin van de Looi was het zijn laatste wedstrijd als trainer van de beloftenploeg. Hij wordt vervangen door Michael Reiziger.