🎥 | Jong Oranje wint in de LAATSTE SECONDEN van Jong Frankrijk op het EK

Brian Vesseur • 21:52, 31-05-2021 / Laatste Update: 10:02, 08-01-2024

Jong Oranje gaat naar de halve finale van het EK! In een bloedstollende wedstrijd werd Jong Frankrijk met 2-1 verslagen. In de allerlaatste seconde scoorde Myron Boadu zijn 2e van de avond! Niet te geloven! Wát een ontknoping.

Jong Frankrijk kwam in de 1e helft op voorsprong door een rake kopbal van Dayot Upamecano. AZ-aanvaller Calvin Stengs sprong niet goed met zijn directe tegenstander mee. Eerder kreeg Stengs zelf 2 aardige kansen om de score te openen namens Jong Oranje.

Kans!

De grootste kans aan Nederlandse zijde was aan het eind van de 1e helft. Justin Kluivert kreeg de bal in de voeten na een heerlijke pass van Perr Schuurs, maar Kluivert schoot de bal hoog over. Helaas!

1-1!

Wat Kluivert aan het eind van de 1e helft niet lukte, flikte Myron Boadu aan het begin van de 2e helft wel. De spits van AZ kreeg de bal opeens voor zijn voeten in de 16 na een schot van Abdou Harroui en haalde direct uit. De Franse doelman Illan Meslier zat er nog wel aan, maar kon de bal niet keren. 1-1!

In de 65e minuut kreeg Jong Frankrijk een megakans op een nieuwe voorsprong. Jonathan Ikoné stormde op het doel af en stuitte eerst op de tackle van Schuurs en in de rebound op de paal! Daar kwam Jong Oranje heel goed weg.

2-1!

In de allerlaatste seconde maakte Boadu zijn 2e van de avond, waarmee hij Jong Oranje naar de halve finale schoot! Wat een wedstrijd voor de spits. Echt ongelofelijk!

Volgende wedstrijd

In de halve finale wacht Jong Denemarken of Jong Duitsland. Dat is best vreemd, trouwens: Frankrijk zat bij Denemarken in de poule (Denemarken won dat onderlinge duel met 1-0) en Duitsland zat bij Nederland. Jong Denemarken en Jong Duitsland nemen het maandag om 21:00 uur tegen elkaar op. De halve finale is op 3 juni om 21:00 uur.