Jordan Henderson
Jordan Henderson © ANP
i

Jordan Henderson © ANP

Jordan Henderson geprezen voor Ajax-transfer: 'Dit is een sportieve beslissing, het toont lef'

10:26, 20-01-2024 / Laatste Update: 10:26, 20-01-2024

Jordan Henderson is een echte versterking voor Ajax, denkt Pepijn Lijnders. De assistent-trainer van Liverpool hoopt dat de fans kunnen gaan genieten van zijn leiderschapskwaliteiten.

Lijnders heeft lang met Henderson samengewerkt. Ze wonnen samen veel prijzen bij Liverpool. Lijnders prijst Hendo als leider. "Hij is iemand die anderen op sleeptouw neemt", zegt de 40-jarige assistent-coach bij Voetbal International. 

Timing

"Ik weet dat hij met hoge sportieve verwachtingen komt", vervolgt Lijnders. "Timing is alles in voetbal en ik denk dat hij op juiste moment Ajax binnenkomt. Alle succesvolle periodes van Ajax werden gekenmerkt door een combinatie van talent maar vooral ook echte ervaring, zoals met Dusan Tadic en Daley Blind in de laatste topperiode."

Lijnders vertelt: "Wij hebben bij Liverpool een quote hangen in de bootroom, de ruimte vlak voordat spelers naar buiten gaan: Standards are set by the ones who need to live them. Als iemand deze quote uitdraagt, is het Henderson."

Sportieve beslissing

"Dit is echt een sportieve beslissing van Jordan. Het toont lef en laat zien wie hij echt is, en niet wat mensen geschetst hebben het afgelopen half jaar. Hij houdt van het spel en heeft nog zoveel in zich. Hopelijk kunnen de Ajacieden genieten van zijn rol en wilskracht."