'Jordan Henderson kan niet settelen in Saudi-Arabië en wil terug naar Engeland'
i

Getty Images

'Jordan Henderson kan niet settelen in Saudi-Arabië en wil terug naar Engeland'

Marcel Roes • 21:06, 06-01-2024 / Laatste Update: 09:23, 15-01-2024

Jordan Henderson (33) verkaste in 2023 van Liverpool naar de Saudische club Al-Ettifaq. Die overgang kwam de toenmalige captain van The Reds op veel kritiek te staan. De Engelsman profileerde zich namelijk als voorvechter van de rechten van de LHBTI-gemeenschap. In de Saudische samenleving is voor hen echter geen plek.

Volgens Daily Mail valt het verblijf in het Midden-Oosten vies tegen bij Henderson. Hij zou van plan zijn om zijn contract bij Al-Ettifaq te laten ontbinden.

Lege stoeltjes

Voglens de krant worstelt de voetballer met de hitte en luchtvochtigheid in het land. Ook staan de lege stadions hem tegen: er komen gemiddeld 7.800 man af op duels van de club. In het stadion is plek voor 35.000 fans. Dat zijn dus een hoop lege zitjes.

Daarnaast presteert Al-Ettifaq beroerd. Sinds november is er geen wedstrijd meer gewonnen. De positie van trainer Steven Gerrard staat onder druk.

Belasting

Volgens de krant overweegt Henderson om terug te keren naar de Premier League. Aldaar zou hij wel genoegen moeten nemen met een veel lager salaris. Naar inschatting is zijn salaris bij Al-Ettifaq 700.000 Britse pond per week. Dat is belastingvrij, maar als hij het land binnen 2 jaar alweer verlaat, moet hij alsnog even langs bij de fiscus, aldus Daily Mail.

Lees ook: Homoseksuele Jake Daniels boos op Jordan Henderson: ‘Geld betekent waarschijnlijk meer voor sommige mensen’