Jordy Clasie vond AZ 'bijna fantastisch' tegen Lazio: 'Overwinning was volledig terecht'
i

ANP

Jordy Clasie vond AZ 'bijna fantastisch' tegen Lazio: 'Overwinning was volledig terecht'

Brian Vesseur • 00:49, 17-03-2023 / Laatste Update: 04:34, 12-12-2023

Het maakt Jordy Clasie niet uit aan wie AZ vrijdag wordt gekoppeld bij de loting voor de kwartfinale van de Conference League. Na 2 zeges op Lazio zei Clasie: "Ik denk dat veel mensen ons al afschreven toen we in de vorige ronde tegen Lazio lootten, maar zo zie je maar wat er kan gebeuren als je vertrouwen hebt in jezelf en in de ploeg."

Het werd in Rome 2-1 voor AZ en donderdagavond waren de Alkmaarders in eigen huis ook met 2-1 te sterk voor Lazio. "Er kunnen altijd dingen beter, maar als je op deze manier wint is er weinig reden tot klagen. De overwinning was volledig terecht. We creëerden veel kansen en waren heel veel gedeeltes de bovenliggende partij."

Lazio kwam in Alkmaar wel op een 1-0-voorsprong, maar het team was daar al voor gewaarschuwd. "We waren gewaarschuwd door de trainer. Wat er ook gebeurt blijf rustig, had hij gezegd. Het is altijd een domper als je op achterstand komt. Maar we zijn blijven doen wat we vanaf het begin deden en maakten 2 hele mooie goals. We waren vast aan de bal en dan zie je dat we dit soort ploegen kunnen laten lopen. Dan worden ze ongeduldig, vallen ze in 2 delen uiteen en ontstaan er gaten."