José Mourinho dolgelukkig met de komst van Amsterdammer Dean Huijsen: 'Een enorm talent'
i

Pro Shots

José Mourinho dolgelukkig met de komst van Amsterdammer Dean Huijsen: 'Een enorm talent'

Yvo van Dorst • 15:24, 06-01-2024 / Laatste Update: 13:04, 15-01-2024

José Mourinho is erg blij dat AS Roma Dean Huijsen aan de selectie heeft kunnen toevoegen. Volgens de Portugese trainer is de in Amsterdam geboren verdediger één van de grootste talenten op zijn positie en zijn nieuwe coach schroomt dan ook niet om hem snel te laten debuteren.

"Huijsen heeft nog maar tien minuten in de Serie A gespeeld, maar is een van de grootste talenten in het Europese voetbal", vertelt Mourinho op zijn laatste persmoment over de verdediger. "Huijsen is gisteren gearriveerd, heeft een uur meegetraind met het team en met mij gesproken om onze filosofie te begrijpen. Als het moet, zal hij spelen. Hij is vol zelfvertrouwen, wat typerend is voor spelers met zijn potentie."

Lastig parket

Huijsen wordt tot het eind van dit seizoen gehuurd van Juventus. Voor Roma was er geen andere optie dan deze constructie, vertelt ook Mourinho. "We zitten in een lastig parket, met enerzijds het grote aantal afwezigen en anderzijds Financial Fair Play." Roma speelt zondag tegen Atalanta Bergamo en Huijsen is dus direct inzetbaar.