José Mourinho neemt afstand van dramatisch AS Roma: 'Ik ben niet het probleem'
i

Getty Images

José Mourinho neemt afstand van dramatisch AS Roma: 'Ik ben niet het probleem'

Matthijs Nijhuis • 19:06, 30-09-2023 / Laatste Update: 19:29, 07-01-2024

José Mourinho heeft het zwaar te verduren bij AS Roma. Zijn ploeg startte op dramatische wijze aan de Italiaanse competitie. De Romeinen staan op dit moment 16e, mede dankzij het keiharde verlies van Genoa deze week (4-1). In de aanloop naar een thuiswedstrijd tegen Frosinone reageert Mourinho (op geheel eigen wijze) op de wanprestaties van zijn club: 'Ik ben niet het probleem.'

Gisteren liet Mourinho nog weten dat hij emotioneel geraakt wordt door de wanprestaties van zijn club. In de persconferentie van vandaag zegt The Special One dat Roma blij moet zijn met hem.

"Afgelopen zomer kreeg ik het grootste, gekste aanbod dat een coach ooit heeft gehad in de geschiedenis van het voetbal. Ik heb het afgewezen, want ik had mijn woord gegeven aan de fans en aan de spelers. 3 maanden later doet iedereen of ik een probleem ben, dat accepteer ik niet." De trainer refereert hiermee naar een aanbod van het Saoedische Al-Hilal.

Ontslag

De Italiaanse fans beginnen Mourinho wel een beetje zat te worden. Sommige Tifosi roepen zelfs om zijn ontslag. Volgens de trainer contrasteert dat enorm met de afgelopen tijd: "3 maanden geleden deed iedereen of het een tragedie was als ik zou vertrekken. Ik vertelde de spelers toen dat ik zou blijven. Toen we 2 dagen later een competitiewedstrijd speelde, riepen de fans dat ik hier altijd zou moeten blijven."