José Mourinho ontslagen als trainer van Feyenoord-tegenstander AS Roma
José Mourinho / Getty Images

José Mourinho ontslagen als trainer van Feyenoord-tegenstander AS Roma

09:38, 16-01-2024 / Laatste Update: 09:50, 16-01-2024

AS Roma heeft José Mourinho op straat gezet. De Portugees kende geen goede periode bij de Italiaanse club, waar hij sinds de zomer van 2021 trainer was. AS Roma is binnenkort de tegenstander van Feyenoord in de Europa League.

Mourinho won één prijs met AS Roma. In zijn eerste seizoen won hij de Conference League, door in de finale Feyenoord te verslaan. Een jaar later kwamen de twee ploegen elkaar tegen in de kwartfinale van de  Europa League, waarin Roma wederom te sterk bleek. In februari staan de twee ploegen wéér tegenover elkaar, dan in de tussenronde van de Europa League.

Zeker in de Serie A gaat het niet goed met AS Roma. Er werd acht keer gewonnen, maar daar tegenover staan vijf gelijke spelen en zeven nederlagen. Roma moet het doen met een negende plek. Afgelopen weekend verloor Roma met 3-1 van AC Milan, nadat aartsrivaal Lazio in de Coppa Italia ook al met 1-0 te sterk was. Op 7 januari speelde Roma ook al met 1-1 gelijk tegen Atalanta Bergamo.

Dean Huijsen

De Nederlandse verdediger Dean Huijsen zal ook niet blij zijn met het nieuws. De verdediger van Juventus werd persoonlijk benaderd door Mourinho om een half seizoen op huurbasis bij Roma te komen voetballen.