José Mourinho trapt Lazio op de tenen: aartsrivaal reageert fel via statement
i

Getty Images

José Mourinho trapt Lazio op de tenen: aartsrivaal reageert fel via statement

Bart van der Wijst • 21:05, 03-05-2022 / Laatste Update: 01:00, 12-12-2023

José Mourinho is er niet vies van om hier en daar een steek onder water uit te delen. Dat deed de oefenmeester van AS Roma afgelopen weekend dan ook na het 0-0-gelijkspel tegen Bologna. Stadsgenoot en aartsrivaal Lazio Roma moest eraan geloven. Die club reageerde via een officieel statement op Mourinho.

Lazio Roma won in blessuretijd met 4-3 op bezoek bij Spezia en kwam dankzij het gelijkspel van AS Roma op gelijke hoogte met de stadsgenoot. Dat raakte een gevoelige snaar bij Mourinho.

Buitenspelgoal

De Special One zou in aanloop naar de winnende 4-3 van Francesco Acerbi buitenspel hebben gezien. "Ik ben nu 22 jaar trainer en sommige dingen veranderen nooit. Toen kon je al winnen met buitenspelgoals. En dat kan nog steeds", bromde Mourinho.

Statement

De reactie van Lazio Roma liet niet lang op zich wachten. 'Er zijn in 2022 nog steeds trainers die wijzen naar vermeende clubvoorkeuren van scheidsrechters. Ze hebben een Lazio-obsessie en zijn meer met onze club bezig dan met het falen van hun eigen team', schreef de club geïrriteerd.

'Er zijn beslissingen waar we geen commentaar op hebben gegeven, uit respect voor de arbitrage. Het is respect dat anderen niet hebben', aldus Lazio. 'Lazio kan geen kritiek en instellingen accepteren en gelooft dat waarden worden bewezen op het veld, niet op tv.'