🎥 | Juanmi en Willian José van Betis schoppen oude club Real Sociedad uit de Copa del Rey
i

AFP

🎥 | Juanmi en Willian José van Betis schoppen oude club Real Sociedad uit de Copa del Rey

Eimert Pruis • 22:53, 03-02-2022 / Laatste Update: 02:09, 08-01-2024

Juanmi en Willian José hebben de belangrijkste club in hun loopbaan heel veel pijn gedaan. De aanvallers spelen tegenwoordig voor Real Betis en waren donderdagavond met 3 doelpunten verantwoordelijk voor de uitschakeling van hun oude club Real Sociedad in de Copa del Rey. Het werd in het holst van de leeuw liefst 0-4. Betis mag door naar de halve eindstrijd.

In de 1e helft stond Juanmi aan het einde van een vlot lopende aanval. De 28-jarige spits schoot beheerst laag binnen. Hij wilde juichen, maar bedacht zich dat hij dat niet kon maken in het stadion waar hij eerst zoveel goals maakte voor Sociedad. En dus verontschuldigde hij zich voor zijn gejuich.

De Sociedad-fans juichten vlak voor rust alsnog. Adnan Januzaj leek de gelijkmaker binnen te schieten. Aangever Mikel Oyarzabal stond echter een fractie buitenspel.

Juanmi mikt er gewoon nog 1 in

Zijn oude fans vergaven het hem niet, zeker niet toen hij in de 2e helft er nog 1tje maakte. En ja toen kon Juanmi en Betis zich helemaal niet inhouden. Juanmis nieuwe fans waren blij. Sinds 2019 speelt de spits voor Real Betis. Daarvoor stond hij 3 jaar onder contract bij Real Sociedad, waarvoor hij meer dan 100 wedstrijden speelde. Betis betaalde 8 miljoen euro voor Juanmi.

Nog een voormalig Sociedad-speler scoort

En dat betaalde zich donderdagavond uit. Het verhaal van spelers die hun oude club pijn doen werd nog mooier door Willian José. De Braziliaanse spits viel in en schoot in de slotfase een pingel binnen. Bij wie speelde Willian José 170 wedstrijden? Je raadt het al: Real Sociedad.

Dissident

Aitor Ruibal verving Juanmi en maakte in de 87e minuut de laatste treffer van de avond. Hij deed niet mee aan het verhaal. Ruibal speelde nog nooit voor Sociedad.

Het goede seizoen van Betis komt dus tot bloei in de Spaanse beker. In LaLiga staat Betis er ook keurig voor met een 3e plaats.

In Baskenland nog een kwartfinale

Donderdagavond staat nog 1 en de laatste kwartfinale op het programma en niet heel ver van Sociedad vandaan. Athletic Club neemt het in eigen huis op tegen Real Madrid.